Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 26. vasárnap
Boldog névnapot Emánuel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Ottlik-Veduta
Jakus Ildikó - Hévizi Ottó - Ottlik-Veduta
Jakus Ildikó - Hévizi Ottó
Ottlik-Veduta

kiadó: Kalligram
cikkszám: 11116715
ISBN: 9788071496984
megjelenés: 2004-01-01
készlet: Nincs készleten
Akciós ár: 2040 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 2400 Ft
 
Leírás:

A szerzőpáros rendkívül eredeti, elegáns és okos értelmezése amellett, hogy lebilincselő olvasmány, meggyőzően bizonyítja, hogy Ottlik műveit érdemes egy detektív stratégiájával olvasni. Az Ottlik-veduta az utóbbi évek egyik legjelentősebb értekezői prózai teljesítménye és a szakirodalom monográfia-értékű, fontos könyve.




“A Buda körüli elbutult hadakozások hullámai, felemásra sikeredett emlékkönyvek, olvasókönyvek és monográfiák után mostanra viszonylagos nyugalomba és közömbösségbe merült az Ottlik-kérdés. Ez a csönd mégis valahogy feszült, lezáratlan kérdésekkel, kibeszéletlen vagy rosszul kibeszélt indulatokkal és ráfogásokkal terhes. Jakus Ildikó és Hévizi Ottó közös könyve az Ottlik-irodalomnak ezekre a nyugalmat színlelő vizeire úszik be csöndesen, váratlanul és végérvényesen. Csöndesen: mert könyvük hangvétele nem polemikus, noha elemzéseik gyökeresen új fordulatot adnak Ottlik-értésünknek. Nem élezik ki látványosan ellentétüket a korábbi értelmezőkkel, nem citálják, hogy mindjárt meg is cáfolják őket, nem döfködnek diadalmasan feléjük. Olyan, mintha más regiszterben szólalnának meg, mintha összebeszélnének a fejük felett. Váratlanul: mert Jakus megjelentetett ugyan két tanulmányt Ottlikról, de ennek már több mint tíz éve, és azóta nem hallhatott róla a "szakma", Hévizinek pedig legfeljebb ha filozófiai írásaival, esszéivel találkozhatott. És végérvényesen: mert az Iskolára és a Budára másképp kell néznünk ezután.“ (Beck András)




“...megkerülhetetlen kézikönyv.“ (Ferencz Győző)




“A magyar szellemi életnek - ha van - nagy horderejű, felforgató hatású eseménye az Ottlik-veduta megjelenése.“ (Keresztesi József)




Tulajdonságok:
terjedelem: 344 oldal
borító: keményfedelű
sorozat: Kortárs Magyar Irodalomtudomány

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román