Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 27. hétfő
Boldog névnapot Hajnalka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Természetes körülmények között - Kortárs képzőművészet Erdélyből
Természetes körülmények között - Kortárs képzőművészet Erdélyből

Természetes körülmények között - Kortárs képzőművészet Erdélyből

kiadó: Modem
cikkszám: 11148270
ISBN: 1002171109574
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1800 Ft
webes rendelés esetén: 1620 Ft
 
Leírás:
Természetes körülmények között címmel tíz kortárs erdélyi képzőművész munkáiból nyílt kiállítás 2008-ban a Modemben. A tárlaton látható volt több mint nyolcvan alkotás, melyek közös jegye, hogy legnagyobb részük hagyományos technikával készült, azaz festmény és grafika, illetve hogy a képek többségének tematikája a tágan értelmezett természet és annak megjelenési formái - a tájkép, az organikus rendszerek, a vágy vagy a természetes dolgok társadalmi használata és bírálata - köré szerveződött.
A kiállító művészek többsége kapcsolatba hozható az utóbbi években nemzetközi hírnevet szerző "kolozsvári festőiskolával". Ez a csoportosulás, amelynek legfőbb szellemi kezdeményezője Ioan Sbarciu, nem egy festői stílus formalista megjelenése, hanem inkább egyfajta szellemiség manifesztációja, egy olyan szellemiségé, amelynek legfőbb jellemzője az erős hit abban, hogy a hagyományos művészi közvetítő eszközöknek a kortárs művészeti szcénában is helyük van.
A kiállítást egy 48 oldalas, színes, angol és magyar nyelvű katalógus kísérte. A kötethez előszót és a kiállító művészekről rövid ismertetőt a tárlat kurátora, Bogdan Iacob írt.

A katalógusban szereplő művészek: Veres Szabolcs, Mircea Suciu, Radu Solovastru, Ioan Sbarciu, Cristian Opriş, Dan Maciuca, Kudor Duka István, Dumitru Gorzo, Berszán Zsolt, Marius Bercea
Kiadás éve: 2008.
Oldalszám: 48
Nyelv: magyar, angol
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román