Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 27. hétfő
Boldog névnapot Hajnalka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
A gumiember
Clevenger, Craig - A gumiember
Clevenger, Craig
A gumiember

kiadó: Cartaphilus
cikkszám: 11149304
ISBN: 9789632661025
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 3300 Ft
webes rendelés esetén: 2970 Ft
 
Leírás:

A gumiember John Dolan Vincent, a fiatal, tehetséges okirat-hamisító története, aki kábítószeres mámorban bűvöli a számokat. Elhibázott öngyógyítási kísérletei, hogy leküzdje súlyos migrénjét, elmegyógyintézetbe juttatják, ahol pszichiátriai diagnózisra várakozik - ugyanis nem először kerül az akaratlan öngyilkosság határára. Tudja, ha másodszor jutna vissza ugyanazzal a tünettel ugyanoda, önveszélyesség miatt zárt osztály várna rá. Így aztán egy-egy kórházi kezelést követően hasznosítja "gumiemberi" képességeit - új múltat, új identitást talál ki, és új életet gyárt magának.
Ezúttal azonban a kockázat sokkal nagyobb: Johnt és barátnőjét, Kearát alvilági gengszterek fenyegetik (akik hamis okiratforrásuk elvesztése miatt dühöngenek), és a gumiember fiktív személye a széthullás peremére kerül. Johnnak szembe kell néznie a rémisztő pszichiáterrel, és csak blöffel tudja kivágnia magát, mielőtt lesújt rá a biztos végzet.
John Dolan Vincent világában az igazság nem szabadulást hoz, hanem rács mögé juttat - vagy öl.

Craig Clevenger a Texas állambeli Dallasban született, és Dél-Kaliforniában nevelkedett, ahol irodalmat tanult a Kaliforniai Állami Egyetemen, Long Beachen. Nagy utazó, élt Dublinban és Londonban is. Kiábrándulva, visszavonult a csúcstechnológia-ipartól, hogy írói pályára lépjen. Első regénye, A gumiember hatalmas visszhangot váltott ki kritikusokból és olvasókból egyaránt. Jelenleg Santa Barbarán él, és második regényén dolgozik.

"Egyszer azt mondtam egy lánynak, hogy gumiember szeretnék lenni. Fiatalkoromban láttam egy fazont a tévében, akinek a teste meggörbült, kicsavarodott meg összegyűrődött egy hátizsák méretű, légmentes dobozban. Két órát töltött benne, mintha egyáltalán nem lélegzett volna. Amikor kinyitották a dobozt, lassan kimászott, mint valami furcsa, féregnyúlványszerű dolog, tökéletesen sértetlen csontozattal, normál légzéssel. Nem tudom megmagyarázni, de ez sokkal közelebb áll ahhoz, amit csinálok, mint bármi más.
Találkoztam egy pofával a gépjárművezető-engedélyeket kibocsátó hivatal parkolójában, aki azt állította, hogy mindent be tud szerezni, amire csak szükségem van. Valószínűleg abból élt, hogy illegális bevándorlóknak árult iratokat, de valamiért megakadhatott rajtam a szeme. Utálom, amikor szemet szúrok valakinek, így hát tenni akartam róla, hogy többé az életben ne lássam. Napnál is fényesebb ’77-es Cadillacje anyósülésére telepedve igyekeztem elfojtani az izzadságszag és a gyorséttermi csomagolópapírok bűze kiváltotta émelygésemet, amikor a számzáras aktatáskájával babráló ’Eddie’, megkérdezte, hogy zsaru vagyok-e.
- Nem - feleltem.
- Amire csak szükséged van, haver, bármit. Szerzek neked jogosítványt vagy tiszta múltat, ha volt már ittas vezetésed. Becs’ szóra."

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román