Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 30. csütörtök
Boldog névnapot Zalán nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Hangolás 1. - Észt költők verses beszélgetése
Onnepalu, Tonu - Sommer, Lauri - Hangolás 1. - Észt költők verses beszélgetése
Onnepalu, Tonu - Sommer, Lauri
Hangolás 1. - Észt költők verses beszélgetése

kiadó: Pluralica
cikkszám: 11150291
ISBN: 9789630693202
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 1000 Ft
webes rendelés esetén: 900 Ft
 
Leírás:
Szívzsebbe passzoló kötet. Kertbe, szigetre, vízpartra, bor mellé jó olvasmány. Békés, természetközeli. Naplózott észlelés.

A Pluralica Tőnu Őnnepalu és Lauri Sommer költők kötetével indítja el Hangolás című sorozatát, mely olyan beszélgetőköteteket foglal magában, amikben az adott szerzők munkái folytatnak egymással párbeszédet. Jelen kötetben kortárs észt költők versei teszik ezt.

Tőnu őnnepalu az észt költészet vezető egyénisége, az utóbbi évtizedek egyik költői példaképe. Ekként tekint rá Lauri Sommer is, a 90-es években induló költő és zenész. Költészetüket a természet, az abban gyökerező képek szervezik, nem pedig a forma, vagy éppen a társadalmi rendszer kritikája. Hangjuk őszinte, belsőséges, sokszor egybeolvad jelen kötet versnaplószerű felépítésében.

A két észt költő teljes életművéből válogatott verseket hazai költők ágyazták be a magyar nyelvbe. Tőnu őnnepalu költeményei Jász Attila, míg Lauri Sommer versei Weiner Sennyey Tibor hangján szólalnak meg. Továbbá a versek utána található egy, a kötet számára készült, a két költő világában való eligazodást (is) segítő beszélgetés Segesdi Móni tolmácsolásában.

Csakúgy, mint a Pluralica tavaly debütált, az olvasók által elismeréssel fogadott és a kritikusok által "megejtőnek" és "egyedülállónak" tartott művészeti folyóirata, ez a kötet is a nyitottság és a koherencia elvek mentén szerveződik, és a kiadó reményei szerint hasonlóan újszerű élményt nyújt az olvasóknak.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román