Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 27. hétfő
Boldog névnapot Hajnalka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Altató
Palahniuk, Chuck - Altató
Palahniuk, Chuck
Altató

kiadó: Cartaphilus
cikkszám: 11151752
ISBN: 9789632661599
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Chuck Palahniuk ezúttal az információs kor poklába kalauzolja olvasóit. A horror és a fantasy elemeit vegyítő groteszk road-regény minden ízében igazi Palahniuk-mű: sokkoló, megbotránkoztató, elgondolkodtató.
Carl Streator újságíró egy nap különös megbízást kap szerkesztőjétől: a hirtelen bölcsőhalálról kell cikksorozatot írnia. Alighogy nekilát e nem kifejezetten hálás feladatnak, különös felfedezést tesz: az áldozatok mindegyikének ugyanabból a könyvből, ugyanazt a verset - egy afrikai törzsi mondókát - olvasták fel a haláluk előtti este. Carl fejében hamarosan összeáll a kép, és kezdetét veszi a hajtóvadászat a mondókás könyv fellelhető példányai és a Varázskönyv után, amelyben a gyilkos mondóka eredetije szerepel. A keresésben "segítségére" lesz Helen Hoover Boyle ingatlanügynök - akinek múltja és rózsaszín hajkoronája súlyos titkokat rejt -, Helen titkárnője, Mona Sabbat, a fiatal neohippi boszorkány, valamint Mona megszállott pasija, Osztriga, a Harcosok klubja Tyler Durdenjének ikertestvére, aki akár emberek milliárdjait is könnyű szívvel feláldozná, ha ezzel "megmenthetné" bolygónkat. A díszes társaság egyre hajmeresztőbb kalandokba keveredik, ahogy keresztül-kasul száguldozik Amerikán. Vajon sikerül-e megmenteniük a világot? Vagy éppen ők maguk jelentik a legnagyobb veszélyt az emberiségre?
A Harcosok klubja, a Cigányút és a Láthatatlan szörnyek írója a Cartaphilus Kiadó életműsorozatának legújabb darabjában egy olyan világba kalauzolja olvasóit, ahol a szavakkal ölni lehet. Ismerősnek tűnik a hely?

"Képzelj el egy világot, amelyben az emberek nem néznek tévét, nem hallgatnak rádiót, nem járnak moziba, nem neteznek, nem olvasnak folyóiratot és újságot. Az emberek nemcsak gumi óvszert meg gumikesztyűt húznak, hanem füldugót is használnak. Régen senki sem csinált problémát abból, ha vadidegenekkel szexelt. Azelőtt az emberek nem aggódtak a bolhacsípés miatt. A kezeletlen ivóvíz miatt. A szúnyogok miatt. Az azbeszt miatt.
Képzelj el egy pestist, ami fülön keresztül terjed.
Az új halál, ez a pestis bárhol ott lehet. Egy dalban. Egy közleményben. Egy híradásban. Egy prédikációban. De elkaphatod egy utcazenésztől. Egy telemarketingestől. Egy tanártól. Egy internetről letöltött fájlból. Egy szülinapi üdvözlőlapról. Egy szerencsesütiből.
Tegyük fel, hogy egymillió ember néz egy tévéműsort, aztán másnap reggelre mind meghalnak egy reklámblokkban elhangzó kis dalocska miatt.
Képzeld el a rettegést.
Képzeld el, hogy újra beköszönt a sötét középkor. Az első pestisjárványokat felfedezők és kereskedők hurcolták be Kínából Európába. A tömegmédiában számtalan új lehetőség rejlik a betegség terjesztésére.
Képzeld el a lángoló könyvhalmokat. A hangszalagokat és filmeket, a számítógépeket, a rádió- és tévékészülékeket, amint felemészti őket ez a hatalmas máglya."
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román