Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 28. kedd
Boldog névnapot Gedeon, Johanna nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Köret
Kozák Csaba - Köret
Kozák Csaba
Köret

kiadó: Hanga
cikkszám: 11152005
ISBN: 1010071508366
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Kozák Csaba válogatott írásai - kulturális heti- és havi lapokban megjelent cikkei, kiállítás-megnyitói, katalógus szövegei - könnyeden, koncentráltan és szellemesen foglalják össze fél évtized hazai művészeti eseményeit. A 77 írás zöme kiállításokhoz kötött, de van köztük műterem és helytörténeti gyűjtemény bemutatása vagy éppen szoboravatás, személyes képet adva a kortárs művészeti szcénáról. Ez egy nagyon nehéz műfaj, melynek Kozák Csaba mestere.
Fitz Péter, művészettörténész

Kozák Csaba kiállítási kritikánk legújabb kötetét kézbe véve, az ember titokban somolyog a bajsza alatt: na, itt sem marad kő kövön. A szövegeket olvasva azonban szívesen csalódik: személyében nem holmi gyomorbajos ítész, hanem egy kedélyes műtárgy-barát + egy szenvedélyes kiállítás-látogató + egy felkészült szakember + egy velejéig tájékozott értelmiségi osztja meg velünk művészeti kalandozásainak élményeit. "Belenézem magam a képbe" - írja és mi vele együtt nézzük a műveket, szavai nyomán látjuk is őket, sőt, látjuk a különben láthatatlan szálakat, amelyek a világhoz fűzik őket. Kozák könyve - ahogyan ő mondja Carlos Aquilino festményeiről -"vitális, vidám, játékos és csuklóból profi.
Kovalovszky Márta, művészettörténész

Hogy miért kéne elolvasni Kozák Csaba kötetét? Mert írásai (nem kritikái!) révén megelevenedik az elmúlt évek budapesti művészeti színtere. Érzékletes elemzései nyomán mi is ott járunk a termekben, a művek szinte tapinthatóvá válnak, "színük és szaguk" lesz, kibontakoznak az alkotói intenciók. Mert nincsenek előítéletei, ugyanazzal az alapossággal tárgyal idős grafikust-festőművészt és pályakezdő szobrászt. Mert jól ír, lendületből, üdítő frissességgel. Mert…
Pataki Gábor, művészettörténész

Kozák Csaba írásai arra figyelmeztetnek bennünket, hogy az eleven, jelenkori művészeti világ nemcsak abból a tíz-húsz művészből áll, akit figyelünk, akit nagyra tartunk, s akire fogadást kötünk (nagyon bizonytalan, nagyon kockázatos és sokszor nagyon esetleges, hogy ugyanis majd ők "maradnak meg"). Hanem abból a sok százból, s legalább három nemzedékből, akiknek egy része - az egészet persze senki nem láthatja át - itt nyüzsög ennek a könyvnek a lapjain. A művészeti világhoz hozzátartoznak a helyek - Kozák indulásához a Műcsarnok, az FMK, a fiatal művészek legendás klubja -, hozzátartozik a Mester - Kozáknak Frank János, a nagyszerű művészeti író és kiállításrendező -, hozzátartoznak a séták a galériák között, s mindenekelőtt a kiállítások, amelyekről e könyv beszámolói szólnak.
Radnóti Sándor, esztéta
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román