Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 28. kedd
Boldog névnapot Gedeon, Johanna nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
A vak Sámson
Huxley, Aldous - A vak Sámson
Huxley, Aldous
A vak Sámson

kiadó: Cartaphilus
cikkszám: 11153219
ISBN: 9789632661216
megjelenés: 2010-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 3600 Ft
webes rendelés esetén: 3240 Ft
 
Leírás:
Hogyan válik egy eszes, minden jóra fogékony kisfiúból önző, gyáva és hazug sznob? Aztán ebből a lelkiekben önmagát nem kis leleménnyel elszegényítő fiatalemberből utóbb miként lesz - ha ugyan lehet - a háborús őrületbe hanyatló Európa megváltásáért önmagát feláldozni kész, evilági szent? S egy ragyogóan szép, sugárzóan okos, bátorság és nagyvonalúság dolgában minden férfipartnere fölé magasodó fiatal nő élhet-e megalkuvást nem ismerő, önmagához méltó, teljes életet?
Vajon a világhírű angol író ifjúkori önarcképének vonásait magán viselő Anthony Beavis és a fiatal Huxley nőismerőseinek legmegejtőbb tulajdonságaival felruházott Helen Amberley-Ledwidge együtt vagy külön-külön elég erősek, elég okosak és elég szerencsések lesznek-e ahhoz, hogy megtalálják a kiutat saját zűrzavaros ösztöneik és a vészterhes kor - az 1930-as évek - kettős útvesztőjéből? Megadatik-e számukra - s velük számunkra, a regény olvasói számára - a külső és belső béke áldása "napjainkban"? S vajon e békéhez csak az elkerülhetetlen harcon, a mindenki mindenki ellen vívott háborúin keresztül, vagy éppenséggel az önmagát megsokszorozva kivetítő belső békén át vezet-e az út?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ Huxley e legambiciózusabb, a klasszikus fejlődési regény hagyományait a narráció idősíkváltásainak modernista eszközével megújító, hol mélyen filozofikus, hol sziporkázóan szellemes, gondolatiságát és cselekményét tekintve egyaránt legizgalmasabb regénye, A vak Sámson.

"Halk zümmögés simogatta zsibbadtságuk féltudatos felszínét, majd fokozatosan erősödött, mintha kagylót hoznának egyre közelebb az ember füléhez, végül kerregő zaj lett belőle, amely erőszakosan magára hívta a figyelmet. Anthony éppen annyi időre nyitotta ki a szemét, amennyi elég volt, hogy megpillantsa a csaknem a feje fölött elhúzó repülőgépet, azután megint behunyta, mert az ég szertelen kéksége elkápráztatta.
- Ezek az átkozott masinák! - mondta, majd nevetve hozzátette: - Ezek alaposan megnézhettek bennünket.
Helen nem válaszolt; de behunyt szemhéja alatt mosolygott, illetlen és kaján rosszallással. Az égi látogató látványa ellenállhatatlanul komikus volt.
- Dávid és Batseba - folytatta a férfi. - Sajnos, óránként százmérföldes sebességgel…
Különös, vinnyogó hang hasította át a gép zörejét. Anthony megint kinyitotta a szemét, és egy sötét körvonalú tárgyat pillantott meg, amint feléje zuhan. Felkiáltott, gyors és önkéntelen mozdulatot tett, hogy elrejtse az arcát. Erőteljes, de tompa és szotykos puffanással a tárgy a lapos tetőre pottyant, egy-két yardnyira onnan, ahol ők feküdtek."
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román