Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 24. péntek
Boldog névnapot Gábor, Karina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
A félszemű
Portis, Charles - A félszemű
Portis, Charles
A félszemű

kiadó: Cartaphilus
cikkszám: 11154273
ISBN: 9789632661834
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A tizennégy esztendős Mattie Ross apjával aljas gyilkos végez az arkansasi Fort Smithben: megfosztja életétől, lovától és százötven dollárjától. Mattie felkerekedik, hogy megbosszulja apja halálát. Felfogadja a környék legkomiszabb rendőrbíróját, a félszemű Rooster Cogburnt, és együtt indulnak az Indiánvidéken garázdálkodó gyilkos üldözésére. E szokatlan kettős, valamint a hozzájuk csatlakozó pénzsóvár fejvadász kalandjairól s önnön megpróbáltatásairól ad számot a történteket idős korában felidéző Mattie.
Charles Portis legkiemelkedőbb írása az amerikai irodalmi múlt elfeledett kincse. Portis a háború utáni amerikai próza egyik legegyénibb hangú szerzője, aki pályája csúcsán éppoly neves írónak számított, mint a manapság jóval ismertebb Kurt Vonnegut, Joseph Heller vagy Philip Roth. 1968-ban megjelent főműve szépirodalmi kötet esetében igen szokatlan módon néhány év alatt több millió példányban fogyott el. A hetvenes években már szerte Amerikában kétségbevonhatatlan irodalmi értékű klasszikusként emlegették, s mind a kritikusok, mind az olvasók felejthetetlen mesterműnek tartották.

"Jobb regény már nagyon rég nem akadt a kezembe. Okozott-e nagyobb örömet bármely könyv az elmúlt öt esztendőben? Vagy akár az elmúlt húsz évben? Aligha… Micsoda író!"
Roald Dahl

"A kapitány sorra belemarkolt a halottak hajába, s amikor a fejet fölemelve ráismert valakire, horkantott egyet, és kimondta a nevét. A Haze nevezetűnek nemigen volt haja, az ő fejét Finch kapitány a fülénél fogva emelte föl. Megtudtuk tőle, hogy a fiút Billynek hívták. Az apjának gőzmalma van a Canadian déli ágán, mondta a kapitány, és nagy a család. Billy az idősebb gyerekek egyike volt, többnyire az apjának segített fát vágni. Mindeddig nem tudták róla, hogy bármiféle gonoszságban vett volna részt. Ami a másik hármat illeti, a kapitány nem tudta megmondani, akad-e rokonuk a környéken, aki kikérné a holttestet."
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román