Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 30. csütörtök
Boldog névnapot Zalán nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Mi a virtuális?
Lévy, Pierre - Mi a virtuális?
Lévy, Pierre
Mi a virtuális?

kiadó: Műcsarnok
cikkszám: 11166983
ISBN: 9789639506534
megjelenés: 2011-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 1700 Ft
webes rendelés esetén: 1530 Ft
 
Leírás:

A virtuális egyike a legáltalánosabban elterjedt kifejezéseknek a kortárs kultúrában. Magától értetődő, széles körű használata többnyire elfedi a fogalom jelentéstartományának fontos rétegeit. A virtualizáció folyamatában a kibertér létfontosságú szerepet játszik, mégis alapvetően olyan jelenségről van szó,
amely jelentős mértékben túllép az infószférán.
Pierre Lévy esszéje a fogalmak analitikus vizsgálatára alapozódik: módszeresen számba veszi a technika, a gazdaság és a kultúra újabb tényeit; – azt fejti ki, mi is valójában a virtualizáció, és mennyiben járul hozzá a humánum fejlődéséhez. A tét nem más, mint hogy megértsük a napjainkban, körülöttünk zajló változást, így esélyt kapjunk arra, hogy cselekvő részesei lehessünk.
A szerző szakterülete a digitális technológia kulturális és kognitív hatásainak tanulmányozása.
A jelen kor digitális forradalmát filozófiai, esztétikai és antropológiai alapon vizsgálja. Korán felfedezte a kommunikációtechnológia és általában a kulturális evolúció jelrendszereinek meghatározó szerepét a digitális technológia társadalmi hasznosságának hatékonyabb kiaknázásában.
Pierre Lévy (1956, Tunisz) filozófus, párizsi (Paris VIII) és kanadai (Ottawa U) egyetemek tanára, a TriVium gazdasági társaság tudományos tanácsadója, a Pompidou Kulturális Központ Revue virtuelle-jének szerkesztőségi tagja. Számos művet publikált az új technológiák kulturális következményeiről.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román