Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 25. szombat
Boldog névnapot Irén, Irisz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia
Camenisch, Arno - Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia
Camenisch, Arno
Az utolsó cseppig - Alpesi trilógia

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11167479
ISBN: 9789632366654
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2700 Ft
webes rendelés esetén: 2430 Ft
 
Leírás:

Arno Camenisch Alpesi trilógiája három látószögből mutatja be a kelet-svájci hegyvidék lakóinak életét: a Sez Ner egy alpesi pásztortanya mindennapjairól, ember, állat és természet szimbiózisáról rajzol szelíd iróniával színezett mozaikképet. Az állomás mögött két fiúgyerek szemével írja le a zord hegycsúcsok közé ékelődött falvacska lakóit, míg a befejező rész egy törzsasztal körül játszódik: mielőtt a Helvezia végleg bezár, a törzsvendégek összegyűlnek, hogy Az utolsó cseppig kiigyák az író nagynénjének sör-, bor- és pálinkakészleteit, cigarettázzanak, tömpe vagy görbe szivart pöfékeljenek, és közben anekdoták hosszú sorában idézzék fel falujuk történetének legemlékezetesebb és legmulatságosabb pillanatait.
Az Alpesi trilógia egyéni hangvételű, lineáris történetszövés helyett apró életképekből építkező, tömörségével és humorával lebilincselő prózája nemzetközileg is egy csapásra ismertté tette a kortárs svájci irodalom legújabb fenegyerekét. A trilógia egyes köteteiből tucatnyi nyelvre készült fordítás, a teljes mű így együtt magyarul jelenik meg először idegen nyelven.

A szerzőről:
Arno Camenisch 1978-ban született egy kelet-svájci hegyi faluban Tavanasában. Érettségi után beutazta szinte az egész világot, majd néhány évet Madridban töltött. Ma Bielben él, ahol a Svájci Irodalmi Intézetben tanult. Két nyelven, réto-románul és németül publikál.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román