Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 30. csütörtök
Boldog névnapot Zalán nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Szeptember végén áhítat
Mohai V. Lajos - Szeptember végén áhítat
Mohai V. Lajos
Szeptember végén áhítat

kiadó: PRAE.HU - Palimpszeszt
cikkszám: 11167672
ISBN: 9786155070266
megjelenés: 2012-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 1900 Ft
webes rendelés esetén: 1710 Ft
 
Leírás:

Mohai V. Lajos harmadik verseskötetét tartja a kezében az olvasó, de mintha minden ismerős volna egy organikus szövegvilágból. Témái meg-megújulva, de konokul törnek utat prózában, esszében, tanulmányban. Lírikusként látszólag a kert-kutyahalál-temető komor háromszögét rója, ugyanakkor monomániásan az életről, a "földi szeretetről", az emberhez odanőtt, hallgatag tárgyak, a "kilazult kövek" belső tájairól szól.


Az emlékek kérdeznek rá minden nap értelmére, "ők mardossák a az üresség táját". Sokan gyanítják, hogy álruhás ködlovag, az utolsó egyike Mohai; eleganciája, aforisztikus, csattanós bölcsessége és omló elégiái ezt jelzik. Másfelől konkrétan fűzi ő maga is Krúdy, Kosztolányi, Tandori vagy Chandler alakmásaihoz magáét, mottóként és rejtett szövegösszefüggések formájában. Hangulatai rebbenékenyek, szavainak súlya ólomnehéz.


Önparódiájában - mert humora is van - kimondja, de enélkül is feltűnik: szuverén alkotóként áll előttünk a lírikus Mohai V. Lajos is, a Szeptember végén áhítat hét markáns ciklusában szőve tovább emlékei szekvenciáit.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román