Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 24. péntek
Boldog névnapot Gábor, Karina nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Beavatás - Kortárs alkotóink
Beavatás - Kortárs alkotóink "peremvidéki" vízióiból

Beavatás - Kortárs alkotóink "peremvidéki" vízióiból

kiadó: Queer
cikkszám: 11168313
ISBN: 9789638956361
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Nincs készleten
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:

A beavatás ősi, szent rítus, valamilyen tudás közösségi átadása, egy új, merőben más fizikai és lelki síkba történő állapot megértése és továbbvitele, de mindenképpen értékteremtő és ünnepélyes szertartás.
A beavatást közösségi lét és szakralitás, az egymás iránti elköteleződés jellemzi szimbolikájában és szent élményeiben egyaránt. A profán világból kiemelkedni csak azok képesek, akik elkötelezettek, akik hisznek a költészet oltalmában, s annak a modern világ rendjét is segítő gyógyító és kultikus erejében is.
A ma embere folyton szalad, siet, nem igazán találja helyét ebben a világban, de szerencsére vannak költők, írók, s olyan művészek ők, akik nyitottak nem csupán saját, magasabb rendű egójuk felé, de, ahogyan a belső tükrük a világ felé vetítődik, s művészi hatásuk különös fénytörések által visszaverődik a lelkükbe, úgy fokozódik a természetes tehetségük és kreativitásuk, hogy egyre inkább csak adhassanak. Ily módon növekedésük és változásuk erőfeszítés nélküli folyamattá válik, hiszen a tudatalatti korlátok, blokkok felszabadulnak, s immár megtisztulva, szabadon vallanak.
Hogy miről?
Életről és halálról, a test rozoga palástjában elbukó és folyton felállni képes Lélekről, arról a milliónyi spektrumú hatásról, amikor apró puzzle darabokból építik újjá azt a szigetet, amelyben nem tesznek félre senkit és semmit sem, ahol örökös nyár van, s a boldogság kék madara bárki számára elérhető, ha másként nem is, de a remény által.
És állomások, szellemi utazások, ráhangolódások… A félelem nélküli élet naponként megfeszülő genezisei, bátorság és erő.
A beavatás misztikum, amely megmutatja, milyen hatalmas erővel bír, ha valaki befelé fordítja tudatának keresőfényét, és minden életeseményt tudatossága növelésére használ fel.
A festők ecsettel, a muzsikusok hangokkal, a szobrászok vésővel, az építészek terekkel, az irodalmárok szavakkal, emóciókkal és egyéniségük teljes varázsával bűvölik el a beavatandó, komplementáló embert, s nincs és nem is lehet ennél szebb mesterség.
Így ajánlom ezen antológiát a befogadó, olvasó közönség figyelmébe, s remélem, mindenki megtalálja benne azt a részt, amelyben magára ismer vagy képessé válik arra, hogy továbbépítse személyiségét egy-egy írás hatása nyomán.
M. Fehérvári Judit (pedagógus, publicista)Tulajdonságok:
terjedelem: 190 oldal
kötéstípus: puhakötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román