Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 31. péntek
Boldog névnapot Árpád nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Szállsz te már, magad... - Tóth Erzsébet költészetéről
Kelemen Lajos - Szállsz te már, magad... - Tóth Erzsébet költészetéről
Kelemen Lajos
Szállsz te már, magad... - Tóth Erzsébet költészetéről

kiadó: Napkút
cikkszám: 11168843
ISBN: 9789632633459
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Utolsó darab!
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:

Minden költészet (ha hosszú készülődés is) hirtelen lobbanás; muszáj, hogy fény legyen. S hogy marad-e vagy nem, e szorongató kérdés súlyát kell állnia.
Tóth Erzsébet költészete, minthogy megalkotta saját mértékét, merőben új. Kiváltképp az egy forma-hajkurászó, a legkülönfélébb esztétikai alakzatok apparátusát egymáshoz tördelő, s emiatt oly annyiszor formai önkívületbe eső irodalmi miliőben. Új attitűd. De nemcsak az. Gyűjtő, vizsgáló, összevető költészet is.
Emlékszünk még? "Istennek a madárutat kaptam, / apostoloknak a virágokat." S ma: "gaz nőtte be ablakaimat / ahol annyit álltam, annyit álmodoztam (…) sajnálom uraim / Aliz már nem lakik itt". Nem arról van szó, hogy elbocsátja; pláne, hogy kidobná magát. Aliz már másutt szemlélődik. S ha nem fog mindenáron hátat fordítani az örökkévalónak, életéből egy darab élet az időtlenbe lendül. Mondják, az alkotó nem egyszer él. Az, hogy bizonytalan a jövője, nem mentség. Sőt: talán ez kötelezi legnyomósabban. Hogy bonyolult művészetével mindinkább megközelítse az élni tudás fenséges egyszerűségét" - írja a szerző, Kelemen Lajos, a nemzedéktársáról, Tóth Erzsébetről, akivel egy időben, egyugyanazon kiadónál kezdte a pályáját. Ez a kötet Tóth Erzsébet költészetével igyekszik számot vetni; ha tárgyalásmódját illetően monográfia is, nem tiszta formájában az, mert a másik felét illetően inkább valamiféle esszé-regény: Tóth Erzsébetről, a költészetről és a szerzőről. S talán épp e hármasságban rejlik újdonsága és legfőbb állásfoglalása.Tulajdonságok:
terjedelem: 187 oldal
kötéstípus: keménykötés

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román