Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 25. szombat
Boldog névnapot Irén, Irisz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Suszterszék
F. Horváth Anna - Suszterszék
F. Horváth Anna
Suszterszék

kiadó: Hungarovox
cikkszám: 11170227
ISBN: 9786155351273
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 1200 Ft
webes rendelés esetén: 1080 Ft
 
Leírás:

F. Horváth Anna 1952-ben született Makón. Édesanyja a gyermek tíz hónapos korában meghalt, nagyszülei nevelték. Iskoláit többszöri költözéssel, több nyelven végezte.
1977-ben ment férjhez, két kisfiuk született. A szülök a gyermekek óvodás korában elváltak, ettől kezdve Anna egyedül nevelte őket. Vállalkozások, adósságok, csőd - a nehezen végigkínlódott, rárótt sors végül megbetegítette. Felépülését jó részt a versírásnak köszönheti. Megújult életében igyekszik tovább képeznie magát: szépírói kurzuson, kommunikációs és mentálhigiénes képzésen vesz részt.


F. Horváth Anna későn lépett ki a világba. Évtizedekig hordozta magában a külvilágból őt ért benyomásokat, a sajét testéből fakadó életek boldogságát és fájdalmát, a lelkét emésztő bánatokat - és ritkábban örömöket. Rejtette, gyűjtögette fájdalmait, mint évgyűrűit a fa. Minden új élmény kerített köréje egy újabb gyűrűt, egyrészt, hogy óvja, másrészt, hogy fogva tartsa. Kettős kötésben élt: a kitörni és elrejtőzni kettős indíttatásában. Évtizedekig gyűltek köréje a láthatatlan gyűrűk. (...)


 


Fájdalmasak ezek az érzelmi ambivalenciák. Horváth Anna példája azt mutatja, hogy feldolgozásuk alár évtizedekig is tarthat, és csak akkor jön el a megváltó megkönnyebbülés, ha szóvá tudja formálni érzéseit, és ezeket a szavakat ki is meri vinni a világba, hogy kimondva - mintegy szómágiával - hatásukat érvényesíteni tudja.
Szepes Erika   


 


Tulajdonságok:
terjedelem: 69 oldal
borító: puhafedelű

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román