Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 27. hétfő
Boldog névnapot Hajnalka nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Színharmónia a gyakorlatban  - Útmutató a színek tudatos és kreatív...
Színharmónia a gyakorlatban - Útmutató a színek tudatos és kreatív...

Színharmónia a gyakorlatban - Útmutató a színek tudatos és kreatív...

kiadó: Scolar
cikkszám: 11170597
ISBN: 9789639534438
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 5995 Ft
 
Leírás:
Bár közismert, hogy a színek milyen fontos szerepet játszanak életünkben, a vizuális szakmákban dolgozó, a színekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek munkáját segítő könyv eddig csak elvétve jelent meg magyar nyelven.

A Scolar Kiadó Design-sorozatának kötete ezt a hiányt igyekszik pótolni egy gyakorlatias, a mindennapi tervezői feladatok során rendkívül jól használható segédkönyv megjelentetésével.

A könyv közérthető nyelvezete, valamint a színelmélet működését illusztráló több mint 1200 bemutatott színkombináció (színhangzat) garantálja, hogy az is sikerrel és haszonnal forgathatja a könyvet, aki a színtannal eddig még nem foglalkozott behatóbban.
A könyv röviden, néhány oldalon bevezet a színelmélet alapjaiba, bemutatja a 12 osztatú színkör felépítését, használatát. Megismerhetjük azokat az egyszerű elveket és szabályszerűségeket, amelyek később, a színhangzatok kialakításakor segítségünkre lesznek.

Az elméleti alapok birtokában a könyv 106 előre definiált színárnyalata segítségével bárki képessé válik harmonikus – vagy ha a feladat épp úgy kívánja, diszharmonikus – kettős vagy hármas színhangzatok összeállítására és alkalmazására.

A nagy gonddal kialakított színárnyalatok biztosítják, hogy az elméletben megismert hatást gyakorlati munkáinkban is maradéktalanul elérjük.
A könyv második része az alapszínek világosabb és sötétebb árnyalataival 96 színűre bővített színkör 22 nevezetes színét elemzi részletesen.

Megtudhatjuk, hogy az egyes színek, színhangzatok milyen hatást váltanak ki a szemlélőből, milyen érzelmeket közvetítenek, és ezek alapján melyek a kézenfekvő alkalmazási területei. Az olvasottakat egy-egy példa illusztrálja a festészet, a lakberendezés és az alkalmazott grafika területéről.
A 22 nevezetes szín mindegyikéhez 60 különböző – két vagy három szín kombinációjából összeállított – színhangzat tartozik. A profin kialakított színhangzatokat munkáinkhoz akár változatlan formában, azonnal felhasználhatjuk.

A szürke árnyalataival kiegészített, összesen 106 előre definiált színárnyalat alapul szolgálhat saját, egyedi színkombinációink kikeveréséhez is, melyhez segítséget nyújtanak a könyv végén található nagyméretű, kitéphető színminták.
A könyv színösszeállításai minden oldalon megtalálhatók perforált, kitéphető fomában is. Ezek, illetve a 106 alapszín perforált színmintái több ezer egyedi, a könyvben még nem szereplő színhangzat kialakítását teszik lehetővé.

A könyv 106 színének mindegyikéhez egyedi azonosítószám tartozik, amely minden egyes színminta alatt megtalálható. Az azonosítószám alapján a színek CMYK-értékei pillanatok alatt kikereshetők a könyv megfelelő táblázatából, megkönnyítve ezzel a számítógépes tervezést és a színek nyomdai reprodukálását.
Kezdőknek és profiknak egyaránt

A témát most először kóstolgatók számára a könyv könnyed és érthető bevezetést ígér a színek világába, a gyakorlatban elérhető azonnali sikerek pedig ösztönzést adhatnak a színhangzatok további tanulmányozásához.

A tapasztaltabbaknak tudásuk rendszerezéséhez, kreatív elképzeléseik alátámasztásához és technikai kivitelezéséhez adhat segítséget a könyv.

Ajánljuk mindazoknak, akik mindennapi munkájuk vagy hobbitevékenységük során színekkel is foglalkoznak, színekkel kapcsolatos döntéseket hoznak:

tervezőgrafikusoknak,

lakberendezőknek,

építészeknek,

belsőépítészeknek,

képzőművészeknek,

textiltervezőknek,

dekoratőröknek,

marketingszakembereknek,

fotósoknak.


Tulajdonságok:

terjedelem: 192 oldal

borító: puhafedelű

fordította: Herhoff Katalin, Kovács Balázs
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román