Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 26. vasárnap
Boldog névnapot Emánuel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Harang és kereszt
Árpás Károly - Harang és kereszt
Árpás Károly
Harang és kereszt

kiadó: Hungarovox
cikkszám: 11170912
ISBN: 9786155351280
megjelenés: 2013-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 1400 Ft
webes rendelés esetén: 1260 Ft
 
Leírás:
A harang hív, felhívja a figyelmet a szóra. A kereszt nem kínzóeszköz, hanem jelkép és példa: kövessük a Megváltót! Nem a halálban (vagy a megváltásban), hanem az életformában: meghatározó legyen a felebaráti szeretet, mint második legfőbb parancs.

A gyűjtemény egyfajta lírai napló: sok benne a jó sor, kép, melyek asszociációkat váltanak ki. Érzékelhető a küzdés, kételkedés; lélek és sóhaj olvasható. Majd az egész kötet erősen egyhúrúvá válik, variáció nélkülivé - egyfajta életzárlattá.
Árpás Károly általános iskolásként kezdett írni; 1970-ben publikált először. A krisztusi igehirdetés korában lépett be a könyveket megjelentető szerzők sorába. Azóta számos szépirodalmi és tanulmánykötete jelent meg; fordítóként és tudós tanárként is ismert.
Bár tagja 2012 októbere óta a Magyar Írószövetségnek, de egész eddigi munkássága az amatőr, outsider szerzői lét mutatványa: vidéki közéleti kapcsolatok nélküli alkotóként csak a tettet tekinti fontosnak. Ez a gyűjteményes kötete egyféle pont az i betűn; támogatói úgy vélik, hogy méltó példája eddigi munkásságának.
A két fiatal művész: Brzózka Marek és felesége, Szántó Cecília nemcsak azt bizonyítja, hogy a képzőművészetnek köze van az irodalomhoz (horatiusi gondolat), hanem hogy az élmény összekapcsolja a nemzedékeket.
Így válhat a kötet a magyar kultúra egyik elemévé.

Tulajdonságok:

terjedelem: 104 oldal

borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román