Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 25. szombat
Boldog névnapot Irén, Irisz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Aranyhomok
Benedek István Gábor - Aranyhomok
Benedek István Gábor
Aranyhomok

kiadó: Tevan
cikkszám: 11171642
ISBN: 9789638972644
megjelenés: 2014-01-01
készlet: Raktáron
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
Az Aranyhomok regény: 1954-55-ben játszódik Kecskeméten. Hőse pályáját kezdő újságíró. Naiv polgárfiú, nem jártas a politika ingoványában, a párt harcai távol állnak tőle. Ekkor váltják le a balos vonalat, jönnek a reformisták. De vannak árulkodó jelek, és főleg zűrzavar: ismét üldözik a kulákokat, leváltják a rákosista főszerkesztőt, sárba taposnak egy ifjú énektanárnőt. Hősünk megismerkedik a megyei első titkár fogadott lányával, és innentől különös dolgok történnek vele. Meghívják az elit nagy vadászatára. A titkárral itt közlik: menesztik; ezt a döntést már Moszkva is jóváhagyta.

A háttér a poros, homokra épített, szomjazó város. A színészek nyugtalanok, a kaukázusi cirkuszt lázasan építik, a fiatal sportolók kerékpárversenyt hirdetnek, a focipályán érdekes élet folyik a függöny mögött.

Miközben az első titkár a vadászfegyverét önmaga ellen fordítja. És a lövés végzetes. Már csak másfél év, és következik 1956…

BIG regénye izgalmas, tanulságos olvasmány. Ha jó, okos könyvet kíván magának az ember az ötvenes évekről, íme, most megtalálta!

Az illusztrációkat Vén Zoltán készítette művészi igénnyel. Az utószót Fazekas Lajos, filmrendező, a szerző iskolatársa írta.

Tulajdonságok:

terjedelem: 186 oldal

borító: puhafedelű

illusztrálta: Vén Zoltán
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román