Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 25. szombat
Boldog névnapot Irén, Irisz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Az ötös számú vágóhíd
Vonnegut, Kurt - Az ötös számú vágóhíd
Vonnegut, Kurt
Az ötös számú vágóhíd

kiadó: Helikon
cikkszám: 11172621
ISBN: 9789632274751
megjelenés: 2014-04-09
készlet: Raktáron
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
KURT VONNEGUT (1922-2007) amerikai regényíró és esszéista, a 20. század egyik legnagyobb hatású alkotója, az amerikai modern irodalom kultikus figurája. Műveivel az ötvenes években mutatkozott be, de az igazi áttörést Az ötös számú vágóhíd (1969) hozta meg számára, sikere azóta is töretlen. Társadalomkritikáján, kíméletlen őszinteségén és szarkasztikus humorán generációk nőttek és nőnek fel a mai napig.

A fekete humor nagymesterének teljes életműve kerül az olvasók elé a Helikon Kiadó új sorozatában. Semmi szemezgetés, kimazsolázás. Vonnegut tudniillik ma már klasszikus.

"A kötelék hátrafelé egy lángoló német város fölé érkezett. A bombázók kinyitották bombatároló rekeszeik ajtaját. Csodálatos mágnesességet bocsátottak ki. A tüzek ettől összezsugorodtak, a gépek henger alakú tartályai pedig szépen összegyűjtötték a tüzeket. A hengerek visszaemelkedtek a repülők gyomrába, és takarosan elrendeződtek rekeszeiken. […]

A bombázók visszatértek támaszpontjaikra. Az acélhengerek kiszedődtek a rekeszekből, és visszaszállítódtak az Amerikai Egyesült Államokba. Itt az éjt nappallá téve működő gyárakban a hengerek szétszerelődtek. Veszedelmes tartalmuk ásványokra bomlott. Megható volt, hogy a munkát főleg nők végezték. Az ásványok visszaszállítódtak a távoli vidékeken dolgozó szakemberekhez. Nekik kellett gondoskodniuk arról, hogy a veszedelmes anyagok visszabányászódjanak a földbe, ügyesen elrejtőzzenek odalent, hogy többé soha senki ne sérüljön meg általuk."

Tulajdonságok:

terjedelem: 288 oldal

borító: keményfedelű

fordította: Szántó György Tibor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román