Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 28. kedd
Boldog névnapot Gedeon, Johanna nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Amikre nem emlékszem
Khemiri, Jonas Hassen - Amikre nem emlékszem
Khemiri, Jonas Hassen
Amikre nem emlékszem

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11183842
ISBN: 9789636936631
megjelenés: 2016-04-06
készlet: Raktáron
Akciós ár: 2508 Ft
(5 % áfával)
Régi ár: 2950 Ft
 
Leírás:
Egy Samuel nevű fiatalember életét veszti egy autószerencsétlenségben. Baleset volt, vagy öngyilkosság? Egy író, akinek nem tudjuk meg a nevét, megpróbálja rekonstruálni Samuel utolsó napját, hogy választ kapjon a kérdésre. A fiú szerelmével, barátaival és rokonaival készített interjúiból persze nemcsak az utolsó nap története rajzolódik ki, hanem egy ember ellentmondásos, nehezen megragadható alakja is: egy fiatalemberé, aki mindent megtett a barátnőjéért, Laidéért, s mindent megosztott a legjobb barátjával, Vandaddal - legalábbis amíg el nem veszítette mindkettejüket.

Az Amikre nem emlékszem magával ragadó történet a szerelemről és az emlékezetről. Ugyanakkor egy író története is, aki, miközben a különböző nézőpontokat képviselő megszólalók elbeszéléseiből összerakja Samuel történetét, voltaképp önmagáról szeretne megérteni valamit. Végső soron mi marad meg tünékeny emlékeinkből? Mennyi minden marad rejtve azok mögött a dolgok mögött, amikre nem emlékszünk?

Khemiri új könyve, melyet 2015 legjobb svéd regényének ítéltek a kritikusok, bővelkedik a szerzőtől megszokott, a köznyelv sajátos használatára épülő stilisztikai bravúrokban és humorban, miközben eléri, hogy az olvasó új, olykor sokkoló fényben lássa önmagát és a hozzá legközelebb állókhoz fűződő viszonyát.

A tunéziai apa és svéd anya gyermekeként született Jonas Hassen Khemiri (1978) a mai svéd irodalom (még mindig) fiatal sztárja, aki mára már drámaíróként is világhírre tett szert. Második regénye, a magyarul is olvasható Montecore - Egy párját ritkító tigris tekintélyes irodalmi díjakat nyert, s számos nyelvre fordították le. Az Amikre nem emlékszem a legújabb regénye, amelyet 2015-ben a legmagasabb rangú svéd irodalmi díjjal, az év legjobbnak ítélt regényéért járó August-díjjal tüntettek ki.

"Némelyik könyv annyira szép, hogy úgy érzed, meg kell őrizned egy biztos helyen, hogy bármikor elővehesd, amikor szükséged van rá. Némelyik könyv sokkal jobban beléd mar, mint más könyvek. Némelyik könyv arra kényszerít, hogy megállj egy kicsit, és csak utána olvass tovább. Némelyik könyvre jobban fogsz emlékezni, mint más könyvekre. Ez ilyen könyv." Kulturbloggen

Tulajdonságok:
terjedelem: 251 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Papolczy Péter
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román