Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2017. március 29. szerda
Boldog névnapot Auguszta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya 

Facebook-on
Kóstolj bele az ájurvédába! - 70 vegetáriánus recept
Hémangi Dévi Dászi - Kóstolj bele az ájurvédába! - 70 vegetáriánus recept
Hémangi Dévi Dászi
Kóstolj bele az ájurvédába! - 70 vegetáriánus recept

kiadó: Lalita
cikkszám: 11187197
ISBN: 9786158033145
megjelenés: 2016-10-18
készlet: Raktáron
Ár: 4490 Ft
webes rendelés esetén: 4041 Ft
 
Leírás:
A Kóstolj bele az ájurvédába című szakácskönyv a természetes gyógymódként alkalmazott táplálkozás és az egészségmegőrzés ősi hagyományokon alapuló tudományába enged betekintést.

Ez a több ezer éves tudás minden ízében ajándék a ma emberének. Az egyént helyezi a középpontba: sajátos testtípusunkra, egyéni jellemzőinkre, egyszóval ránk koncentrál. Különbözőségeinket és betegségeink eltérő kiváltó okait feltárva személyre szabott, természetes gyógymódot ajánl számunkra. Az ájurvéda rendszerében valódi értelmet nyer a mondás: "Ami az egyiknek gyógyszer, a másiknak méreg." Az ájurvédikus orvos számára a betegség állapota helyett az egyén eredendő, egészséges mivolta a kiindulópont, s ennek alapján állapítja meg a megfelelő étrendet és gyógymódot, amely ismét harmóniát teremt a beteg állapot helyett, illetve megőrzi meglévő egészségünket.

Az ájurvéda szerint az egészség megőrzésének három alappillére van: a megfelelő táplálkozás (áhára), az egészséges életmód (vihára) és a gyógynövények használata (ausadhi). A Kóstolj bele az ájurvédába az első alappillérrel, a táplálkozással foglalkozik. Ízletes gyógyszereket, ínycsiklandó recepteket kínál mindazoknak, akik hétköznapjaikban, konyhájuk birodalmában is szeretnék alkalmazni az ősi tudást szeretteik és önmaguk egészségének megőrzése, visszanyerése érdekében. A recepteken túl bepillantást nyújt az ájurvéda gyakorlati fortélyaiba is, melyek segítségével könnyen megállapíthatjuk, milyen testtípussal rendelkezünk, s hogy melyek azok a megfelelő, egyénre szabott ételek, melyek testi-lelki harmóniát, maradandó egészséget biztosítanak számunkra.

Mit találsz a könyvben?
- Az ájurvéda alapjainak leírását
- Az ájurvéda gyakorlati tanításait (a különböző testtípusok jellemzői, az ízek szerepe a gyógyításban, évszakok szerinti étkezés, ájurvédikus étrendek).
- 70 kipróbált receptet, melyeket a főzésben kevésbé járatosak is el tudnak készíteni
- Megismerheted a fűszerek használatát
- Alaprecepteket (ghí főzés, indiai házisajt készítés)
- Színes ételfotókat
- A szerző tanácsait
Mindezt 128 színes oldalon.

"Az ájurvédának létjogosultsága van Magyarországon, és ennek gyakorlatba ültetéséhez Hémangi
hetedik szakácskönyve hatalmas segítséget jelent az egészségükre vigyázók részére. A már számos
megjelent ájurvéda könyv mellett tanácsokat ad a különböző alkatú és korú embereknek az étkezés
fontosságáról, annak összetételéről, a gyógyhatású fűszerekről, hogy betartható legyen az "Amit
eszünk, azzá leszünk" szlogen, amelyet már Hippokratész is átvett 2500 évvel ezelőtt Csarakától, a
híres indiai ájurvéda orvostól."
Riesz István Dr. (Ayu) Hon.
A Magyar Ájurvéda Gyógyászati Alapítvány elnöke

Tulajdonságok:
terjedelem: 118 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román