Kedves Vásárló! Kedves Látogató!
Kérjük, hogy weboldalunk használata előtt olvassa el tájékoztatóinkat (üzletszabályzat, panaszkezelési rend, adatvédelem). A honlapunkon történő böngészéssel és/vagy érdeklődéssel (kapcsolatfelvétellel) és/vagy áru megrendelésével elfogadja a tájékoztatóinkban foglaltakat.

ÜZLETSZABÁLYZAT

 

I. Alapvetések:

Az üzlet működtetőjének főbb adatai:
Cégnév: Írók Boltja Kft.
Székhely: 1061 Budapest, Andrássy út 45.
Adószám: 10575286-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-077852- Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Bankszámlaszám: 12010659-01242144-00100009 (Raiffeisen Bank Zrt.)
Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási száma: C/003959 (Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Kereskedelmi tevékenységét bejelentette a Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Kereskedelmi Osztályánál)
Ügyvezető: Szakács János
Telefon: +36 1 322 1645

Elérhetőségek:

Üzlet: 1061 Budapest, Andrássy út 45.
Telefon: +36 1 322 1645, +36 1 342 4311
E-mail: irokboltja@irokboltja.hu
A http://www.irokboltja.hu honlapon az Írók Boltja Kft. online könyvesboltja kínálatából vásárolhat. A honlapot rendszeresen frissítjük.

Külföldi megrendeléseket a GLS futárszolgálat szállítja az alábbi országokba:
Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Ciprus, Dánia, Észak-Írország, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland,  Írország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Monaco, Montenegró, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Szerbia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Vatikán.

A fent felsorolt országokon kívüli államokba a Magyar Posta szállítja ki a megrendeléseket.

A www.irokboltja.hu honlapon működő webáruház jelen üzletszabályzatának célja, hogy az Írók Boltja Kft. mint egyik szerződő fél a vele szerződő másik felek közreműködése nélkül előre meghatározza a szerződések lényeges tartalmát. A jelen üzletszabályzatban található rendelkezések általános szerződési feltételeknek minősülnek. Egy konkrét szerződés részévé azáltal válik, hogy az Írók Boltja Kft-vel szerződő fél kifejezetten vagy ráutaló magatartással elfogadja. Ráutaló magatartásnak minősül különösen, de nem kizárólagosan, ha a másik fél rendel az Írók Boltja Kft-től. Az eladó az Írók Boltja Kft., a vásárló pedig a megrendelést az Írók Boltja Kft. részére megküldő, leadó személy lesz (szerződés létrejön). Az Írók Boltja Kft. a jelen üzletszabályzatot a honlapján közzéteszi, ezáltal a szerződő felek megismerhetik.

A szerződés nyelve a magyar, ill. a szerződéssel kapcsolatos minden eljárásban kizárólagosan a magyar jogrend, a magyar jogszabályok alkalmazandók, és a magyar bíróságok, ill. hatóságok kizárólagos illetékességgel rendelkeznek.

A konkrét megkötött szerződések nem minősülnek írásban megkötött szerződéseknek, azonban a megrendelések és visszaigazolások az Írók Boltja Kft. számítógépes rendszerében megőrzésre kerülnek. Az Írók Boltja Kft. az adatok sérülésének, megsemmisülésének elkerülése érdekében mindenkor az adott helyzetben elvárható gondossággal jár el, ennek ellenére adatvesztések előfordulhatnak. A jogszabályok által megkívánt őrzési időkig megőrzésre kerülnek a szerződésekkel kapcsolatban a számviteli bizonylatok (pl. számlák).

Az Írók Boltja Kft., bár nem tagja a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének – amely megalkotta „A magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem versenyszabályai”-t, mint a tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló hatályos törvénynek a kiadói szakmában és könyvkereskedelemben elfogadott üzleti szabályait -, a versenyszabályok szem előtt tartásával jár el. Az MKKE linkre kattintva tájékozódhat a versenyszabályokról.

Áruk és ellenértékek, a Vásárló által fizetendő összegek:
Az eladásra kínált termékek és azok vételárai, valamint az árucikkekkel kapcsolatos tájékoztatók (jellemzők), az általános forgalmi adó, az egyéb terhek, a járulékos költségek (pl. fuvardíj, szállítási vagy postaköltség) pontos összegei a honlapon megtalálhatók.
A Vásárló a megrendelt termékeket a rendelésben és a visszaigazolásban szereplő (rendeléskori) áron vásárolhatja meg.
Online megrendelések esetén az 5% áfás termékeknél (könyv, folyóirat) a fogyasztói árból további 10% kedvezmény érvényes (webes ár) az átvétel módjától függetlenül.
Egyes műveknél, termékeknél illusztráció is látható (pl. könyv borítója), a kép eltérhet a termék valóságos megjelenésétől.

II. Vásárlás, megrendelés
 1. Az első vásárlás esetén regisztrálás szükséges. Válasszon azonosítót és jelszót.
 2. A vásárlás regisztrációhoz kötött. A Vásárlás megkezdése előtt ill. vásárlás közben is lehetősége van Bejelentkezésre ill. a Regisztrációra.
 3. Válogassa össze a műveket és tegye a kosarába, ha még nem regisztrált oldalunkon kérjük tegye meg.
 4. Ellenőrizze a megrendelni kívánt terméket ill. darabszámot és nyomja meg a Megrendelem gombot.
 5. Ellenőrizze a számlázási ill. szállítási címét, szükség esetén javítsa vagy adjon meg újat majd a Tovább gombra kattintva válassza ki a Szállítási módot.
 6. Jelölje meg a Fizetési módot is, majd kattintson a Tovább gombra.
 7. Megjegyzést küldhet a rendeléséhez és a Használati feltételek elfogadása után a Megrendelés gombra kattintva küldje el megrendelését.

A szállításról és átvételről minden esetben e-mailben fogjuk értesíteni.

III. A megrendelés visszavonása

Vásárlónak a már elküldött megrendeléstől a küldést követő munkanapon délelőtt 9-ig, feltétel nélkül, jogában áll elállni. A visszavonás esetében egy e-mailt kérünk az irokboltja@irokboltja.hu címre.

IV. A megrendelés visszautasítása

Az Írók Boltja Kft. visszautasíthatja azon vásárlók megrendeléseit, akik korábbi megrendelésüket nem vették át, illetve annak ellenértékét nem egyenlítették ki.

V. Szállítás, fizetés
 • Az Írók Boltja Kft. vállalja, hogy a megrendelt könyveket a rendeléstől számított három munkanapnapon belül átadja GLS csomagszállításra. A GLS-csomag kézbesítésére a megrendelés szállítására vonatkozó e-mail értesítést követő munkanapon kerül sor, munkaidőben 8-17 óra között. A megrendelt csomaggal együtt küldjük a számlát is. A GLS az első sikertelen kézbesítési kísérlet után a megrendelő által megadott telefonszámon felveszi a kapcsolatot és másodszorra is megkísérli a csomag kiszállítását.Abban az esetben, ha a második kiszállítási kísérlet sikertelensége a Vásárló miatt hiúsul meg az újraküldést kizárólag a megrendelés végösszegének (bruttó ár és szállítási költség) kifizetése után tudjuk újraindítani.
 • A Vásárló a csomag átvételekor mennyiségi és sérülésmentességi ellenőrzést végez. Amennyiben valamely termék hiányzik vagy a csomag sérült, a Vásárló és a szállító jegyzőkönyvet vesz fel, rögzítve benne pontosan a hiányt és a sérülést. Ennek elmulasztása esetén hiány és sérülés utólag nem érvényesíthető.
 • A Vásárló csomagszállítással kért megrendelése esetén a fizetés előreutalással (Raiffeisen Bank: 12010659-01242144-00100009), utánvéttel és PayPal-on keresztül történik. A szállítási díj a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. díjszabása alapján kerül meghatározásra. A GLS díjszabását a jelen üzletszabályzat IX. GLS csomagszállítás díjai pont alatt találja.
 • Személyes átvétellel kért megrendelése esetén a fizetés könyvesboltunkban készpénzzel, bankkártyával és az általunk megjelölt utalványokkal lehetséges.
 • Külföldi megrendelés esetén közvetlen bankszámlánkra történő utalással ill. a PayPal rendszerén keresztül lehetséges. Külföldi bankszámláról történő utalás esetén – a megrendelés értékétől függően – 1500 ill. 3000 Ft váltási költséget fel kell számolnunk. PayPal utalás esetén nincs váltási költség!
 • Az Európai Unió tagállamaiba a GLS, az Európa Unión kívüli országokba a Magyar Posta szállítja ki a megrendeléseket, előzetes ajánlat alapján, súly és értékhatár megállapításával.
 • Bankkártyával: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A rendszer biztonságos csatornát használ és automatikus. A pénzügyi szolgáltató kizárólag a Vevő által megadott, a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat kapja meg a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A megrendeléssel kapcsolatos személyes adatokról és a vásárlás tartalmára vonatkozó információkról a pénzügyi szolgáltató nem kap értesítést a Szolgáltatótól. Másfelől, a fizetőoldal adattartalmáról a Szolgáltató szintén nem értesül, azokat csak a pénzügyi szolgáltató érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a pénzügyi szolgáltató oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez a Vevő internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A megrendelés végösszegeként kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül a Vevő folyószámláján. Ezen fizetési mód választása esetén a Vevő mindenképp várja meg, amíg a Szolgáltató visszaigazolja a megrendelést, addig semmiképp ne indítsa el az utalást. Szolgáltató a vételár számláján történő jóváírását követően indítja el a csomagot.
VI. Elállás

A Vásárló a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A Vásárló az elállási joga gyakorlásának írásbeli bejelentésével egyidejűleg a terméket köteles visszaszolgáltatni, az ezzel kapcsolatban felmerült költségeket pedig viselni. Az Írók Boltja Kft. igényelheti a Vásárlótól a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Nem tekinthető elállásnak, ha a Vásárló a terméket értéknyilvánítással, portósan, utánvéttel vagy bármi más hasonló módon küldi az Írók Boltja Kft. részére, aki nem köteles azt átvenni. Az Írók Boltja Kft. a Vásárló által fizetett összeget a termék átvételétől számított 30 (harminc) napon belül visszatéríti a Vásárlónak.
A Vásárló nem gyakorolhat elállási jogot:

 • olyan termék értékesítése esetében, amely a Vásárló személyéhez kötött, illetve amelyet a Vásárló utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó
 • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a Vásárló felbontotta
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében.

A Felek az elállási jog gyakorlása során is a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megfelelően, kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni. A Vásárló az elállási jogot rendeltetésszerűen köteles gyakorolni, törvény tiltja a joggal való visszaélést.

VII. Vásárlói kérésre az Írók Boltja Kft. félreteszi a művet

A Vásárló kérésére a készletben szereplő művek bármelyikét félreteszi, másnak nem értékesíti az Írók Boltja Kft., aki kéri a Vásárlótól, hogy telefonon (+36 1 322-1645) vagy egy e-mailben (irokboltja@irokboltja.hu) adja meg a félretenni kívánt mű pontos szerzőjét és címét. Az Írók Boltja Kft. három munkanapig a megadott névre félreteszi a művet, amely a boltjában a nyitvatartási időn belül vehető át.

VIII. Csere

minőségi hibás (pl. nyomdahibás) terméket az Írók Boltja Kft. kicseréli. Ez csomagcserével történik, ilyenkor a Vásárlóval való egyeztetés alapján ismételten elküldésre kerül a termék, amelynek átadásakor a Vásárló visszaadja a hibás terméket, a vásárlást igazoló bizonylattal együtt (számla). A csomagcserét a GLS bonyolítja le (GLS csomagcsere szolgáltatással). A GLS csak becsomagolt terméket tud visszahozni, erről az Írók Boltja Kft. a Vásárlót az egyeztetés folyamán is tájékoztatja. A Vásárlót nem terheli semmiféle plusz költség. Ha nincs már abból a termékből hibátlan a készleten, és az Írók Boltja Kft. beszerezni sem tudja, a Vásárló másik terméket rendelhet.
Ha a Vásárló másik terméket nem kíván rendelni, akkor a termék vételára és a szállítási költség a Vásárló részére 8 napon belül, a Vásárló által emailben megadott bankszámlára történő átutalással visszatérítésre kerül.
A cserére az Írók Boltja Kft. könyvesboltjában is sor kerülhet. Minőséghibás termék (fordított kötésű, nyomdahibás, kötéshibás) értékesítése esetén az Írók Boltja Kft. tájékoztatja a Vásárlót a minőségi hibáról, amely miatt leértékelték a terméket. Minőséghibásan értékesített vagy használt termék cseréjére nincsen lehetőség. Ha a Vásárló nem minőségi kifogás miatt kéri a termék cseréjét vagy a termék visszavásárlását (pl. amikor az ajándékba kapott könyv egy másik példányával már rendelkezik a megajándékozott), a csere az Írók Boltja Kft-nek nem kötelessége.
Ha nem az a termék kerül a Vásárlóhoz, amit megrendelt: az előzőekben leírt eljárás kerül alkalmazásra, előzetes megbeszélés alapján GLS csomag­csere szolgáltatással történik a csomagok kicserélése. Szükséges, hogy a Vásárló az Írók Boltja által küldött, nem a megrendelt könyvről szóló eredeti számlát (mely nem a Vásárló nevére szól) helyezze bele a visszaküldendő csomagba és a csomagot ragassza le. Az Írók Boltja Kft. által újólag küldött csomag már tartalmazni fogja a megrendelt termékről kiállított számláját és a rendelt terméket. A GLS csomagszállítás utánvéttel történik, ezért a két csomag különbözetét átutalással bonyolítja le az Írók Boltja Kft. mind a Vásárló, mind az Írók Boltja részéről. Ha a számlán más adatok szerepelnek, mint a megrendelésen, vagy a számlán feltüntetett árak nem egyeznek meg a megrendelést visszaigazoló e-mail-ben feltüntetett árakkal, a Vásárló a számlát visszaküldi, az Írók Boltja Kft. pedig új számlát állít ki és postai úton megküldi a Vásárlónak. Az esetleges árkülönbözet átutalással kerül rendezésre.

IX. Belföldi szállítás díjai:

Kiszállítás GLS futárszolgálattal előreutalás esetén 1990 Ft, utánvétes fizetéssel 2490 Ft. A GLS minden küldemény kézbesítése előtt SMS értesítőt küld a várható kiszállítás időpontjáról (3 órás időintervallum) Az utánvétes küldeményeket átvételkor bankkártyával is kifizethetik.

GLS EXPORT csomagszállítás:

Az alábbi országokhoz tartozó szállítási díjak előzetes ajánlat alapján súly és értékhatár szerint kerülnek kiszámításra:
Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Ciprus, Dánia, Észak-Írország, Észak-Macedónia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland,  Írország, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Monaco, Montenegró, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Szerbia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Vatikán.

A GLS Törökországba nem vállalja az export csomagok kézbesítését.

TOVÁBBI ORSZÁGOKBA a kiszállítás Postai úton történik, előzetes ajánlat alapján, súly és értékhatár megállapításával.

X. Jogi, adatkezelési tájékoztató

Az Írók Boltja Kft. tájékoztatja a Tisztelt Vásárlókat, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, ill. kizárólag a rendelések teljesítéséhez és a vásárlással összefüggő célok megvalósításához adja át harmadik félnek (pl. szállítás esetén), a vásárlói adatokat, információkat más által, ill. más célra nem használható fel a Vásárló engedélye nélkül. A Webáruházban található felhasználók adatait szigorúan bizalmasan kezeli, a vásárlói adatok kezelésekor az adatvédelmi törvénynek (az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény) és más adatvédelmi rendelkezéseknek megfelelően jár el. Amennyiben az Írók Boltja Kft. tájékoztató információkat kíván küldeni a Vásárlóknak, ahhoz a Vásárló külön hozzájáruló nyilatkozatára van szükség.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei:

postacím: 1530 Budapest, Pf. 5. cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c telefon: +36 (1) 391-1400 fax: +36 (1) 391-1410 e-mail-cím: A NAIH feladata a személyes adatok védelméhez, valamint a közérdekű és a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez való jog érvényesülésének ellenőrzése és elősegítése.

A NAIH
 • bejelentés alapján vizsgálatot folytat,
 • hivatalból adatvédelmi hatósági eljárást folytathat,
 • hivatalból titokfelügyeleti hatósági eljárást folytathat,
 • a közérdekű adatokkal és a közérdekből nyilvános adatokkal kapcsolatos jogsértéssel összefüggésben bírósághoz fordulhat,
 • a más által indított perbe beavatkozhat,
 • adatvédelmi nyilvántartást vezet.

A NAIH-nál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A személyes adatok védelméhez való jog érvényesülése érdekében a NAIH adatvédelmi hatósági eljárást indíthat.

Az adatvédelmi törvény értelmező rendelkezései szerint:

érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
különleges adat: – a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
– az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények
felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat; közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;
közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;
hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele; nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges; adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából; adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett; adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi; adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam. Személyes adat akkor kezelhető, ha a) ahhoz az érintett hozzájárul, vagy b) azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli (kötelező adatkezelés).
Személyes adat akkor is kezelhető, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Az Írók Boltja Kft-től vásárló személy az adatait önként adja meg, majd az adatkezelés törvényi rendelkezéseken alapul (így különösen a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szabályain). A számviteli törvény alapján kerülhet sor az adatokat tartalmazó bizonylatoknak a könyvviteli szolgáltatást nyújtó vállalkozó, ill. könyvvizsgáló részére történő átadására. A cselekvőképtelen és a tizenhat (16) éven aluli korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatának érvényességéhez a törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása szükséges (kivéve az olyan személyes jellegű jognyilatkozatokat, amelyre jogszabály feljogosítja; a mindennapi élet szokásos szükségleteinek fedezése körébe tartozó kisebb jelentőségű szerződéseket; a munkával szerzett keresményével való rendelkezéssel összefüggő jognyilatkozatokat; az olyan szerződéseket, amelyekkel kizárólag előnyt szerez).

A www.irokboltja.hu honlap látogatói adatainak kezelése:

A cookie egy kicsiny szöveges fájl, amit a webszerver a felhasználó gépén tárol. Ez azért fontos, mert ez nem egy számítógépes program, ami feladatokat láthat el (pl. figyel vagy adatot gyűjt), egy sima noteszbejegyzés az egész. Jellemzően a felhasználó bejelentkezését követően kerül a látogató gépére, a munkamenetének azonosítására és az ő biztonságára szolgál. Ezek a felhasználó kijelentkezését követően törlődnek. Néhány cookie a felhasználó gépén maradhat az oldal elhagyását követően is, ezek jellemzően arra szolgálnak, hogy a visszatérő vásárlót azonosítsák. Ezek törlésére a felhasználónak lehetősége van (létezik programozott lehetőség is ennek elvégzésére), ez esetben (ha használ ilyet az oldal) a beállításai és egyéb személyes kényelmi lehetőségei is törlődnek. Az irokboltja.hu csak a saját maga elhelyezett cookie-kat próbálja meg visszaolvasni (visszatérő vásárló), más adatot nem gyűjt és semmilyen felhasználói magatartást nem követ.

A www.irokboltja.hu honlapon keresztül kapcsolat létesítése:

Abban az esetben, ha valamely látogató nem válik vásárlóvá (nem köt szerződést), viszont kapcsolatot létesít az Írók Boltja Kft-vel, érdeklődik a forgalmazott termékekkel kapcsolatban, akkor első üzenetküldésével adatok (név, email-cím, telefonszám) ad meg, és ezzel adatai kezeléséhez önkéntes hozzájárulását adja. Az adatkezelés célja: kapcsolat létesítése és fenntartása Az adatkezelés jogalapja: érintett hozzájárulása A kezelt adatok: név, e-mail-cím és az érintett által megadott más adatok, levelezés, IP-cím Amennyiben az Írók Boltja Kft. további vagy új adatfeldolgozók közreműködését veszi igénybe, a változásról az adatfeldolgozás megkezdésekor tájékoztatást ad.

Az adatkezelő adatai, elérhetőségei:

Cégnév: Írók Boltja Kft.
Adószám: 10575286-2-42
Cégjegyzékszám: 01-09-077852- Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Üzlet: 1061 Budapest, Andrássy út 45.
Telefon: +36 1 322 1645, +36 1 342 4311
E-mail: irokboltja@irokboltja.hu

A személyes adatok módosítása vagy törlése az alábbi címeken kezdeményezhető:
 • postai úton az Írók Boltja Kft. 1061 Budapest, Andrássy út 45. címen,
 • e-mail útján az irokboltja@irokboltja.hu címen,
 • a hírlevélen található módosítás vagy leiratkozás linkre kattintva.

Adatvédelmi nyilvántartási számok: Az adatkezelő adatai, elérhetőségei: Amennyiben az Írók Boltja Kft. további vagy új adatfeldolgozók közreműködését veszi igénybe, a változásról az adatfeldolgozás megkezdésekor tájékoztatást ad.

Biztonsági intézkedések:

Az Írók Boltja Kft. az adatkezelési műveleteket úgy tervezi meg és úgy hajtja végre, hogy az adatvédelmi törvény és az adatkezelésre vonatkozó más szabályok alkalmazása során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Az Írók Boltja Kft., illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó gondoskodik az adatok biztonságáról, és megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatvédelmi törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az Írók Boltja Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. Az Írók Boltja Kft. a különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők. A személyes adatok automatizált feldolgozása során az Írók Boltja Kft. és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja

 • a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
 • az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
 • annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
 • annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
 • a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
 • azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél

 • tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
 • személyes adatainak helyesbítését, valamint
 • személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.

Az Írók Boltja Kft. biztosítja, hogy a rendelkezésére bocsátott adatok a megadottaknak megfelelőek és pontosak legyenek, a kitűzött célokhoz szükséges mértéket ne lépjék túl, az adatokat pontosan kezeljék és szükség szerint frissítsék, valamint a kérelmeknek, jogszabályoknak megfelelően töröljék.

Az Írók Boltja Kft. kéri az érintetteket (így különösen a Vásárlókat), hogy valós és pontos adatokat adjanak meg. A Vásárló a saját maga által kitalált és bármikor megváltoztatható kóddal férhet hozzá saját adataihoz, amelyeket megváltoztathatja. A kód titkosságának megőrzése az érintett feladata és felelőssége.

XI. PANASZKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Az Írók Boltja Kft. (székhelye és a panaszügyintézés helye: 1061 Budapest, Andrássy út 45., Telefon: 06-1-342-43-36; engedély száma: – engedélyező hatóság: Budapest Főváros VI. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Jegyzője Kereskedelmi Osztály, címe: Budapest, telefonszáma: ; adószáma:; cégjegyzékszáma: 01-09-077852 – nyilvántartást vezető bíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság, címe: Budapest, telefonszáma:) mint kiskereskedő az alábbiakban rögzíti a vásárlói panaszokra vonatkozó főbb információkat és szabályokat:

A Vásárló az Írók Boltja Kft-nek az áruk Vásárlók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban vagy írásban közölheti az Írók Boltja Kft-vel.
Az Írók Boltja Kft. a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja.
Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, az Írók Boltja Kft. a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát a Vásárlónak átadja.
Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, az Írók Boltja Kft. a panaszról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát a Vásárlónak átadja.
A jegyzőkönyvben írásban rögzített panaszt az Írók Boltja Kft. harminc (30) napon belül írásban megválaszolja. Amennyiben az Írók Boltja Kft. a panaszt elutasítja, álláspontjáról, indokairól a Vásárlót tájékoztatja.
Az Írók Boltja Kft. a jegyzőkönyvben írásban rögzített panaszra adott válasz másolati példányát három évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.
Amennyiben az Írók Boltja Kft. a panaszt elutasítja, a Vásárló a panaszával – annak jellege szerint – bíróságnál, a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzőjénél, a fogyasztóvédelmi hatóságnál és békéltető testületnél is kezdeményezhet eljárást.

Az Írók Boltja Kft. mindenkor arra törekszik, hogy a vásárlói igényeik, vitás kérdéseik békés úton, megegyezéssel rendeződjenek.
Az Írók Boltja Kft. és a Vásárló közötti jogviszonyra a magyar jog irányadó, jogvita esetén a Magyar Állam bíróságai az illetékesek.
Az Írók Boltja Kft. és a Vásárló közötti vitás ügy bíróságon kívüli rendezéséhez a Vásárló a lakó- vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testülethez is fordulhat (Fgytv.).
A békéltető testület a megyei, fővárosi kereskedelmi és iparkamarák mellett működő független testület.
A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.
Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes. A fogyasztó belföldi lakóhelye és tartózkodási helye hiányában a békéltető testület illetékességét a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás vagy az annak képviseletére feljogosított szerv székhelye alapítja meg.

Az eljárásra – a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján – a szerződés teljesítésének helye szerinti békéltető testület is illetékes, ha a teljesítés helye belföldön található.
Ha több fogyasztó közösen terjeszt elő kérelmet, bármelyik kérelmezőre illetékes testület valamennyi kérelmezőre nézve illetékes.
A békéltető testület illetékességi területe a békéltető testületet működtető kamara szerinti megyére, fővárosra terjed ki.
A békéltető testület eljárása nem érinti az igények bírósági úton való érvényesíthetőségét.
A békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését.
A békéltető testületek elnevezéseit és elérhetőségeit a jelen tájékoztató 1. számú melléklete tartalmazza.
A fogyasztóvédelmi rendelkezések megsértése esetén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (székhelye: 1088 Budapest, József krt. 6.; levelezési címe: , telefonszáma: 459-48-00; 06 80 201 205) jár el a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben (Fgytv.) és szükség szerint más ide vonatkozó jogszabályban foglaltak szerint.
A fogyasztóvédelmi hatóság ……. elnevezéseit és elérhetőségeit a jelen tájékoztató 2. számú melléklete tartalmazza.
A fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi a Fgytv-ben és – a szerződés létrejöttére, érvényességére, joghatásaira és megszűnésére vonatkozó rendelkezések kivételével – a végrehajtására kiadott jogszabályokban foglalt rendelkezések betartását, és eljár azok megsértése esetén.
A fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi továbbá a külön jogszabályban fogyasztóvédelmi rendelkezésként meghatározott rendelkezések betartását, és – ha a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény eltérően nem rendelkezik – eljár azok megsértése esetén.
Az előzőekben meghatározott rendelkezéseken túl, ha külön törvény vagy kormányrendelet eltérően nem rendelkezik, a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi

 • – az áru fogyasztók számára való értékesítésére,
 • – a fogyasztóknak forgalmazott termék minőségére, összetételére, csomagolására, megfelelősége értékelésére, megfelelőségi jelölésére,
 • – a fogyasztóknak értékesítésre szánt, illetve értékesített áru mérésére, hatósági árára vagy egyébként kötelezően megállapított árára,
 • – a fogyasztói panaszok intézésére,
 • – a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézésére,
 • – a termék forgalmazása vagy szolgáltatás nyújtása során az egyenlő bánásmód követelményére, továbbá
 • – a fogyasztók tájékoztatására vonatkozó rendelkezések betartását, és eljár azok megsértése esetén.

A fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzi a fogyasztói szerződés megkötésénél alkalmazott vagy e célból nyilvánosan megismerhetővé tett általános szerződési feltételeket abban a tekintetben, hogy azok nem tartalmaznak-e a jóhiszeműség és tisztesség követelményébe ütközően a szerződéses jogokat és kötelezettségeket egyoldalúan és indokolatlanul a fogyasztó hátrányára megállapító feltételt.
Ha az Írók Boltja Kft. a tevékenységére, a forgalmazott termékre, ill. annak árusítására vonatkozó jogszabályi előírásoknak nem tesz eleget, vagy a hatályos jogszabályi feltételeknek nem felel meg, és a jogsértés másként nem orvosolható, ill. a jogszabályi feltételeknek való megfelelés más módon nem biztosítható, továbbá a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29.) Kormányrendeletben foglalt más esetekben a kereskedelmi hatóság, a kereskedelmi tevékenység helye szerinti települési, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzője intézkedhet.

A Vásárló írásbeli panaszát a Vásárlók Könyvében is rögzítheti.
Az Írók Boltja Kft. az üzletében jól látható és könnyen hozzáférhető helyen a kereskedelmi hatóság által hitelesített, folyamatos számozott oldalú vásárlók könyvét helyez el. A Vásárlók a vásárlók könyvébe bejegyezhetik az üzlet működésével kapcsolatos panaszaikat és javaslataikat. A Vásárlót e jogának gyakorlásában megakadályozni vagy befolyásolni tilos. A Vásárlók Könyvében nem csak panaszoknak, javaslatoknak, hanem dicsérő szavaknak is van hely.
Ha a bejegyzés intézkedést nem igényel, vagy a panasz azonnal megoldódik, akkor ezt a vásárlók könyvébe tett feljegyzés rögzíti.
Amennyiben a bejegyzés írásbeli panasznak minősül, akkor külön jegyzőkönyv felvételére nem kerül sor. Az Írók Boltja Kft. harminc (30) napon belül írásban válaszol.
Az észrevételekre, javaslatokra, dicséretekre az Írók Boltja Kft. nem válaszol, azokat köszönettel fogadja.
Vásárlók Könyvébe tett bejegyzéseket, valamint az írásbeli vásárlói panaszra adott választ a kereskedelmi tevékenység ellenőrzésére jogosult hatóságok két évre visszamenőleg vizsgálhatják.

Internetes Vásárló panaszainak bejelentése és kezelése
Interneten Vásárló panaszával, bejelentésével az Írók Boltja Kft-hez e-mail útján is fordulhat, felhasználónevének megadásával.

Értelmező rendelkezések:
Vásárló/fogyasztó: az önálló foglalkozásán, a gazdasági vagy szakmai tevékenységi körén kívül eső célok érdekében szerződést kötő természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.
Vállalkozás: aki a kereskedelmi gyakorlat tekintetében önálló foglalkozásával vagy gazdasági tevékenységével összefüggő célok érdekében jár el.
Áru: minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog, ideértve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt, valamint a dolog módjára hasznosítható természeti erőket (együtt: a termék), az ingatlan, a vagyoni értékű jog, továbbá a szolgáltatás.
Forgalmazó: az a vállalkozás, amely a terméket közvetlenül a fogyasztó részére forgalmazza.
Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet: az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrehozott társadalmi szervezet, ha az alapszabályában meghatározott célja a fogyasztók érdekeinek védelme, e célnak megfelelően legalább két éve működik, és természetes személy tagjainak száma legalább ötven fő, továbbá az ilyen társadalmi szervezetek szövetsége.
Termék: minden birtokba vehető forgalomképes ingó dolog – ide nem értve a pénzt, az értékpapírt és a pénzügyi eszközt – és a dolog módjára hasznosítható természeti erő.
Szolgáltatás: termék, ingatlan vagy vagyoni értékű jog értékesítésén kívül minden olyan – ellenszolgáltatás fejében végzett – tevékenység, amely a megrendelő, illetve megbízó igényének kielégítésére valamely eredmény létrehozását, teljesítmény nyújtását vagy más magatartás tanúsítását foglalja magában.
Eladási ár: a termék egy egységére vagy adott mennyiségére vonatkozó ár.
Egységár: a termék egy kilogrammjára, egy literére vagy milliliterére, egy méterére, egy négyzetméterére vagy egy köbméterére vonatkozó ár.
Fogyasztói szerződés: az a szerződés, amely fogyasztó és olyan személy között jön létre, aki (amely) a szerződést gazdasági vagy szakmai tevékenysége körében köti; a törvény jótállásra és kellékszavatosságra vonatkozó szabályai alkalmazásában az a szerződés minősül fogyasztói szerződésnek, amelynek tárgya ingó dolog, kivéve a villamos energiát, a – tartályban, palackban vagy egyéb módon korlátozott mennyiségben vagy meghatározott űrtartalommal ki nem szerelt – vizet és gázt, továbbá a végrehajtási eljárás vagy más hatósági intézkedés folytán eladott dolgot, valamint az olyan árverésen eladott használt dolgot, amelyen a fogyasztó személyesen részt vehet (fogyasztási cikk).
Forgalmazás: valamely termék vállalkozás által – értékesítés, fogyasztás vagy használat céljára ellenérték fejében vagy ingyenesen – történő rendelkezésre bocsátása, ideértve a fogyasztó számára történő felkínálást is.
Forgalomból történő kivonás: olyan intézkedés, amelynek célja a nem biztonságos termék forgalmazásának, bemutatásának, illetve a fogyasztó számára történő felajánlásának megakadályozása.
Gyártó:
– a terméknek az Európai Gazdasági Térségben letelepedett üzletszerű előállítója, termelője, helyreállítója vagy felújítója, illetve aki a terméken elhelyezett nevével, védjegyével vagy egyéb megkülönböztető jelzés alkalmazásával önmagát a termék gyártójaként tünteti fel, vagy
– a gyártónak az Európai Gazdasági Térségben letelepedett meghatalmazott képviselője, ha maga a gyártó nem az Európai Gazdasági Térségben letelepedett; ilyen képviselő hiányában az importáló.
Kereskedelmi gyakorlat: a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő értékesítésével, szolgáltatásával vagy eladásösztönzésével közvetlen kapcsolatban álló magatartása, tevékenysége, mulasztása, reklámja, marketingtevékenysége vagy egyéb kereskedelmi kommunikációja.
Kereskedelmi kommunikáció: a vállalkozás önálló foglalkozásával vagy gazdasági tevékenységével közvetlenül összefüggésben történő információközlés, függetlenül annak megjelenési módjától, eszközétől.
Magatartási kódex: olyan – piaci önszabályozás keretében létrehozott – megállapodás vagy szabályegyüttes, amely valamely kereskedelmi gyakorlat vagy tevékenységi ágazat vonatkozásában követendő magatartási szabályokat határoz meg azon vállalkozások számára, amelyek a kódexet magukra nézve kötelezőnek ismerik el ( magatartási kódexnek való alávetés).
Ügyleti döntés: a fogyasztó arra vonatkozó döntése, hogy kössön-e, illetve hogyan és milyen feltételek mellett kössön szerződést, továbbá hogy gyakorolja-e valamely jogát az áruval kapcsolatban,
Vásárlásra felhívás: kereskedelmi kommunikációban az áru jellemzőinek és árának, illetve díjának feltüntetése az alkalmazott kommunikációs eszköznek megfelelően olyan módon, hogy ezáltal lehetővé válik a fogyasztó számára az áru megvétele, illetve igénybevétele.
Visszahívás: olyan intézkedés, amelynek célja a fogyasztó számára forgalmazott nem biztonságos termék visszaszolgáltatása.

Gyakran felmerülő kérdések:
Telefonos panaszkezelés:
Telefonon csak írásbeli választ nem igénylő ügyek rendezhetők.

Számlareklamáció:
Reklamáció benyújtása a fizetési határidőt nem változtatja meg.
Ha az Írók Boltja Kft. a Vásárló reklamációját elfogadja, az összes tételekről sztornó számlát küld a Vásárlónak és új számlát állít ki.

Vis maior:
Egyik szerződő fél sem felel a szerződés szerinti kötelezettsége teljesítéséért, ha mindkettőjük érdekkörén kívül eső, előre nem látható és el nem hárítható körülmények merülnek fel, amelyek megakadályozzák a szerződés teljesítését, illetőleg a szolgáltatás igénybevételét (ilyenek lehetnek különösen: természeti katasztrófa, állami honvédelmi vagy rendőrségi intézkedések, energia-ellátási zavar).

Minőségi kifogás:
Az ún. nyomdahibás művek cseréjéhez a hibás mű és a vásárlást igazoló bizonylat (pl. számla, nyugta) bemutatása szükséges. A cserére az Írók Boltja Kft. boltjában kerülhet sor, a vásárlástól számított 8 napig). Amennyiben a termék cseréje nem lehetséges (pl. mert már nincs abból a műből).
Minőséghibás termék (például) értékesítése esetén az Írók Boltja Kft. tájékoztatja a Vásárlót a minőségi hibáról, amely miatt leértékelték a terméket. Minőséghibásan értékesített vagy használt termék cseréjére nincsen lehetőség.
Ha a Vásárló nem minőségi kifogás miatt kéri a termék cseréjét vagy a termék visszavásárlását (pl. amikor az ajándékba kapott könyv egy másik példányával már rendelkezik a megajándékozott), ez az Írók Boltja Kft-nek nem kötelessége.